ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ÖRGÜLÜ PİLAV

Örgülü Pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Örgülü Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 30 gr margarin
  • 3 su bardağı su
  • 150 gr kuzu kuşbaşı et
  • 100 gr mantar
  • 2 soğan
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 kahve fincanı süt
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 2 yumurta
  • Su
  • Tuz

Örgülü Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. İyice yıkayıp süzün. Soğanı soyup küp küp doğrayın.
  • Mantarları temizleyip dilimleyin. Dolmalık biberi temizleyip küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Sırasıyla soğan, et, biber ve mantarı ilave edip kavurun. 
  • Margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Su ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp 10 dakika pişirin.
  • Daha önceden hazırladığınız harcı pilava ekleyip harmanlayın.
  • Hamuru hazırlamak için; unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.
  • Oda ısısında yumuşatılmış margarin ve yumurtaları ilave edip azar azar su ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun yarısını açıp yağlanmış yuvarlak fırın kalıbına yayın. Pirinçli karışımı hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru açıp şeritler kesin.
  • Pirincin üzerini şeritlerle kafes şeklinde kaplayın. Hamurun üzerine süt ve sıvıyağ karışımını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!