ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ TAVA KATMERİ

Tava Katmeri

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tava Katmeri Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr baklavalık un
  • Aldığı kadar su
  • 4 parça sahan kaymağı

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ
  • Tuz

Şurup için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için:

1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı

Tava Katmeri Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu bir kapta kaynatıp soğumaya bırakın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Aldığı kadar su ve tuz ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
  • Hamurdan cevizden biraz daha büyük 8 parça koparıp sıvıyağla yağlayın. Hamurları bir tepsiye aralıklı olarak dizip üzerini streç folyoyla kapatın. Yaklaşık 2 saat dinlendirin.
  • Tezgâhı unlayıp hamurları merdane ile biraz açın. Hamurun bir ucundan tutup havada başınızın üzerinden çevirerek tezgâhın üzerine vurup açın.
  • Hamurun ortasına bir parça kaymak yerleştirip zarf şeklinde kapatın. Kızgın yağda iki taraflı kızartıp soğuk şerbete ilave edin.
  • Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. Katmerleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine antepfıstığı serperek ılık olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, Antep usulü katmer tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!