ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KAYSERİ YAĞLAMASI

Kayseri Yağlaması

Kayseri yağlaması

@cansununmutfag okuyucumuzdan nefis Kayseri yağlaması tarifi ile karşınızdayız. Kayseri yöresinin meşhur lezzetleri arasında yer alan yağlama; ince açılan hamurların kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanır. Hazırlanan hamurlar üst üste konulur ve genellikle öğle öğünlerinde servis edilir. Listedeki malzemeler hazırsa, Kayseri yağlaması nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak püf noktaları ve besin değerleri ile klasik yağlama tarifine de göz atabilirsiniz. Kayseri mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan ev yapımı Kayseri mantısı tarifini de mutlaka deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kayseri Yağlaması Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı
  • Toz şeker

İçi için:

  • 350 gram kıyma
  • 3 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su

Kayseri Yağlaması Nasıl Yapılır?

Hamuru için:

  • Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın.
  • Ilık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ilave ederek karıştırın.
  • Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğurun.
  • Temiz bir kabın içine hafifçe un serpin ve hazırladığınız hamuru içine aktarın.
  • Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalandırmaya bırakın.

İçi için:

  • Soğanları küp küp doğrayın.
  • Bir tavanın içine kıymaları alın hafifçe soteleyin. Ardından içine soğanları ilave edin. Kavurun.
  • Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ilave edin.
  • Salçasını da ilave edin ve pişmeye bırakın.
  • Ardından azar azar su ilave edin, tuz ve karabiberini ekleyin.
  • Bu şekilde 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.

Birleştirme aşaması:

  • Mayalanan hamuru tezgahın üzerine alın.
  • Bezeler haline getirin ve üzerini bir bezle kapatarak 10 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Oklava yardımıyla hafif unlayarak bezeleri tek tek açın.
  • Yapışmaz bir tavayı ocağın üzerine alın ve iyice ısıtın.
  • Isınan tavaya açtığınız hamurları tek tek aktarın ve arkalı önlü pişirin.
  • Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
  • Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.
  • Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyin ve dilimleyerek servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.