ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PEHLİ

Pehli

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

12 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pehli Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu but (4 parçaya ayrılmış)
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz

Pehli Nasıl Yapılır?

Butları hızlı ateşte, derin bir tencerede tereyağında her iki taraflarını da birer dakika süreyle kızartın (etin suyu içinde kalacak şekilde). Etleri başka bir tencereye alıp üzerine yarım litre kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp su kaynamaya başlar başlamaz ateşi kısın. Kısık ateşte pişirmeye bırakın. Etler yumuşamaya başlayınca tuz ilave edin. Etler kemiklerinden ayrılır hale gelinceye kadar pişirmeye devam edin. Yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.