ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU AKDENİZ YEMEKLERİ KARNABAHAR MUSAKKA

Karnabahar Musakka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karnabahar Musakka Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük karnabahar
  • 1 soğan
  • 250 gr kıyma
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1.5 çorba kaşığı salça
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Karnabahar Musakka Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı yıkayın. Soğanı soyup ince ince doğrayın. Soğan, kıyma ve margarini tencereye alın.
  • Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte ara sıra karıştırarak yaklaşık 8-10 dakika pişirin.
  • Salça, tuz, karabiber ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırarak 2-3 dakika kaynatın. 
  • Karnabaharı ortasından keserek çiçek çiçek ayırın ve geniş bir tencereye yerleştirin.
  • Hazırladığınız kıymalı karışımı karnabaharların üzerine yayın. Kalan sıcak suyu ekleyip karnabaharlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Karnabahar yerine Türk mutfağının klasiği haline gelen patlıcan musakka tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.