ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNE SOSLU SÜTLÜ TATLI

Vişne Soslu Sütlü Tatlı

Vişne soslu sütlü tatlı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Tarifi İçin malzemeler

Vişne sos için:

  • 2 su bardağı vişne suyu
  • 1 paket vanilyalı puding

Beyaz kat için:

  • 2.5 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Kakaolu kat için:

  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3 parça bitter çikolata

Vişne Soslu Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Sos için derin bir tencere içine 2 su bardağı vişne suyunu dökün. Ardından 1 paket vanilyalı pudingi ilave edip koyulaşana kadar orta ısılı ateşte pişirin.
  • Silikon kek kalıbınızın içini ıslatıp, suyunu süzün. Pişen vişne sosunu kalıbın içine dökün. Oda ısısına geldiğinde buzdolabında kısa bir süre donmasını sağlayın.
  • İrmikli kısmı için derin bir tencereye 2.5 su bardağı süt dökün. Üzerine 6 yemek kaşığı irmik ve 6 yemek kaşığı toz şeker ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Sade irmikli tatlı piştikten sonra içine 1 paket vanilya ve 1 çay bardağı Hindistan ceviz ekleyip, karıştırın. Donmuş olan vişne sosunun üzerine dökün.
  • Kakaolu kat için ayrı bir tencereye 2 su bardağı süt dökün. Üzerine 5 yemek kaşığı irmik, 5 yemek kaşığı toz şeker ve 1 yemek kaşığı kakao ekleyip, koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Pişmeye yakın içine 3 parça bitter çikolata ekleyip karıştırın. Hazırladığınız kakaolu irmik tatlısını sade irmik tatlısının üzerine dökün.
  • Hazırladığınız tatlıyı oda sıcaklığına getirin ve buzdolabında 5-6 saat soğumaya bırakın. Geniş bir tabağa kalıbı ters çevirip, dilimleyerek servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!