Pratik Vişneli Crumble

@ipek.bertan okuyucumuzdan vişnelerin güzelliğiyle lezzetlenen nefis bir tarifle karşınızdayız. Pratik vişneli crumble nasıl yapılır sorusu için, gelin tarif detaylarına geçelim.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Pratik Vişneli Crumble Tarifi İçin malzemeler
Vişne dolgu için:
- 500 gr donuk vişne
- 50 gr toz şeker
- 3-5 damla limon suyu
- 20 gr mısır nişastası
Crumble için:
- 150 gr tereyağ oda sıcaklığında
- 200 gr un
- 60 gr toz şeker
- 1 tutam tuz
- Vanilya
Pratik Vişneli Crumble Nasıl Yapılır?
- Vişne ve şekeri orta ateşte pişirmeye alın ve vişneler suyunu salana kadar kaynatın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin.
- Mısır nişastasını yarım su bardağı soğuk su ile açın ve vişne şeker karışımına ekleyip 5 dk daha pişirin.
- Crumble için tüm malzemeyi pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamuru streçleyip -18 dondurucuda 20 dk kadar dinlendirilir.
- Daha sonra vişneli dolguyu fırın kabına aktarın. Crumbleyi vişneli karışımın üzerine rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Farklı bir versiyonu olan elmalı crumble tarifine göz atmayı unutmayın.

Dergide bu ay neler var?