ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ VİŞNELİ LİMONATA

Vişneli Limonata

Vişneli Limonata

Serinlemek isteyenleri böyle alalım. Türk mutfağının en geleneksel içeceklerinden biri olan limonata, bu kez vişne ile zenginleştirdik. Yaz aylarında afiyetle içebileceğiniz vişneli limonata, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yemeklerin yanına çok yakışan bu içeceği, farklı çeşitleriyle de deneyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, vişneli limonata yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli limonata ve karpuzlu limonata tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Limonata Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı vişne
  • 4 adet limon
  • 1 adet misket limon
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Vişneli Limonata Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 3 adet limonun kabuklarını rendeleyin. Kabuksuz olarak doğrayın.
  • Doğradığınız limonları 1 bardak su ve 1/2 bardak şeker ile birlikte kaynayana kadar pişirin.
  • Kaynadıktan sonra tel süzgece alın ve posalarını süzün.
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkartın. 1 bardak su ve 1/2 bardak şeker ile birlikte kaynatın.
  • Piştikten sonra vişne sosunu blenderdan çektirin ve püre kıvamına getirin.
  • Püre kıvamındaki vişneleri, önceden kaynattığınız limonlarla bir araya getirin.
  • Üzerine 1 adet limonun suyunu, lime parçalarını, ve vişneleri ekleyerek buzla birlikte karıştırın.
  • Soğuk bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

Vişneli Limonata Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Limonu rendelerken beyaz kısımlarını kullanmayın. Beyaz kısımlar limona acımsı bir tat verir.
  • Dilerseniz, vişne püresini buz kalıplarında dondurarak da kullanabilirsiniz.
  • Limonatanın şekerini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!