ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER VİŞNELİ CLAFOUTİS (KLAFUTİ)

Vişneli Clafoutis (Klafuti)

Vişneli Clafoutis (Klafuti)

Dünyanın en eşsiz tatlılarına büyük bir katkıda bulunan Fransız mutfağından, yeni bir tarifle karşınızdayız. Klafuti, bol krema ve süt ile hazırlanan bir tatlı çeşididir. Yapımında vişne, çilek, frambuaz gibi farklı meyveler kullanılır. Hazırlaması 5 pişirmesi ise 30-35 dakika süren bu tatlı, özellikle çay saatlerinde servis edilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, vişneli klafuti nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Fransız mutfağından vogue tatlısı, rokoko ve sufle tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vişneli Clafoutis (Klafuti) Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
  • 2 su bardağı vişne

Vişneli Clafoutis (Klafuti) Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir yemek kaşığı şekeri ayırın ve kalanı bir kabın içerisine koyun.
  • Şekerin üzerine yumurtaları kırdıktan sonra çırpın.
  • Vanilya ve unu azar azar ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
  • Süt ve kremayı da karışıma ekleyin ve çırpın.
  • Limonun kabuklarını ince ince rendeleyin. Rendelenmiş kabukları karışıma ilave edin.
  • 25 cm'lik bir kalıbı tereyağı ile güzelce yağlayın. Üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı şekeri serpiştirin.
  • Çekirdekleri çıkartılmış vişneleri kalıbın içerisine dağıtın.
  • Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve spatula ile her tarafa yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hazırladığınız tatlıyı 30-35 dakika pişirin.
  • Pişen tatlıyı oda sıcaklığında bekletin. Ilıdıktan sonra pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Vişneli Klafuti Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tüm malzemeleri topaklanma kalmayacak şekilde karıştırın.
  • Vişnelerin çekirdeklerini çıkartmak için, pipet kullanabilirsiniz.
  • Pişirme kalıbının tabanına şeker ve vişneleri ekleyerek tatlının daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tatlı piştikten sonra fırını kapatıp 5 dakika fırın içinde dinlendirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!