ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER VİŞNELİ DENİZ BÖRÜLCESİ MEZESİ

Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi

Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi

Deniz börülcesini seviyorsanız bu tarif size göre, vişne ile deniz börülcesi lezzetine lezzet katabilirsiniz .👌🌿🍒

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

66 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Tarifi İçin malzemeler

  • İki bağ deniz börülcesi
  • 3-4 diş sarımsak
  • Nar ekşisi
  • Beyaz sirke
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Pul Biber
  • Sumak
  • Vişne (dilediğiniz kadar)
  • Yarım çay bardağı vişne suyu

Vişneli Deniz Börülcesi Mezesi Nasıl Yapılır?

  • Tencerenin içerisine su koyulur ve içine temizlenen sarımsaklar eklenerek kaynamaya bırakılır.
  • Su kaynarken deniz börülcesi farklı bir tencereye koyulur ve yumuşayana kadar pişirilir. Pişen börülceler süzgeçten geçirilir. Sarımsaklar piştiğinde deniz börülcesinin yanına alınır.
  • Bir kabın içerisine buz ve su koyulur. Haşlanmış deniz börülcesi, buzlu suyun içerisine alınır ve bir süre bekletilir. Ardından börülcenin içindeki kılçık temizlenir.
  • Vişne suyu için; 6-7 adet vişne ve yarım çay bardağı su bir tencereye alınır. Vişnenin rengi çıkanara kadar kaynatılır, daha sonra soğumaya bırakılır.
  • Bir kaba deniz börülcesi, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, sumak, pul biber, nar ekşisi, haşlanmış sarımsaklar, vişne suyu, beyaz sirke ve çekirdeği çıkartılmış vişnelere alınarak karıştırılır. Servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!