ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TART TARİFLERİ VİŞNELİ TART

Vişneli Tart

Evde çıtır çıtır vişneli tart nasıl yapılır? Çay sohbetlerinde sunabileceğiniz enfes bir tarifle karşınızdayız. Hazırsanız, vişneli tart tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Vişneli Tart Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru için

  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Krema için

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2.5 su bardağı süt

Üzeri için

  • 300 gr vişne (çekirdeksiz)
  • Yarım çay bardağı file Antep fıstığı

Vişneli Tart Nasıl Yapılır?

  • Margarini eritin. Pudra şekeri ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu, şekerli vanilini ve hamur kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ilave edin.
  • 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
  • Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Vanilyalı puding ve sütü tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Soğumuş olan tart tabanını kalıptan çıkarın. Ortadaki boşluğa vanilyalı pudingi doldurun. Vişneleri tartın üzerine dizin.
  • Vişnelerin üzerine Antep fıstığı serpiştirip buzdolabında soğutun. Servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak çikolatalı tart tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.