Vişneli Ayva Tatlısı

07 Ocak 2021 tarihinde güncellendi.
Vişneli Ayva Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vişneli Ayva Tatlısı için

Malzemeler

  • 4 ayva
  • 4 su bardağı vişne suyu
  • 1 kahve fincanı esmer şeker
  • 1-2 çubuk tarçın
  • 6-7 diş karanfil
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 200 ml süt kreması
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 kahve fincanı file antep fıstığı
  • Birkaç nane yaprağı
Vişneli Ayva Tatlısı

Nasıl Yapılır

Ayvaları soyup ikiye kesin. Çekirdekli kısımlarını oyarak çıkarın. Yayvan bir tencereye ayvaları dizin. Aralarına ayva çekirdeklerini serpiştirin. Üzerine tozşeker, tarçın, karanfil ve vişne suyunu gezdirip orta ateşte pişmeye bırakın. Ayvaların diğer tarafını çevirip yumuşayana ve pembeleşene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. 

Süt kremasını bir kaba boşaltıp koyulaşana kadar mikserle çırpın. Soğuyunca ayvaları tencereden alın. Pişirme suyunda nişastayı eritin. Ayva tatlılarını servis tabağına alıp hafif pelteleşmiş sosunu çevresine gezdirin. Ayvaların ortasını krema ile doldurup fıstık ve taze nane ile süsleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo