ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER TAVADA YAPILAN 18 KOLAY YEMEK TARİFİ

TAVADA YAPILAN 18 KOLAY YEMEK TARİFİ

Tavada yapılan yemekler nelerdir? Tavada hangi yemekler yapılabilir? İşte, ana yemekten tatlıya, hamur işinden atıştırmalığa tavada yapılan 18 nefis ve kolay yemek tarifi:
Tavada Yapılan 18 Kolay Yemek Tarifi

''Mutfakta ne olur?'' sorusuna verebileceğimiz ilk cevaplar tencere ve tavadır. Yemek yaparken sık sık kullandığımız tava, yeri geldiğinde nefis pancakeler hazırlamamızı, köfteler pişirmemizi ve eti kavurmamızı sağlar. Ana yemek başta olmak üzere meze, atıştırmalık, kahvaltılık, hamur işi ve tatlı yapımında kullanılan tava, en lezzetli yemeklerin adresi niteliğindedir. Tavayla hangi yemekler yapılır? diye merak edenler için en lezzetli ve kolay tariflerimizi derledik. İşte, tavayla yapabileceğiniz 18 farklı yemek:



Tava ile yapabileceğimiz yemeklerin başında yöresel tarifler geliyor. Edirne tava ciğeri, soğan, maydanoz ve kuzu ciğeri ile hazırlanır. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan bu yemeği, kızgın yağda kolayca pişirebilirsiniz.



Kahramanmaraş'ın yöresel yemekleri arasında yer alan Maraş tavası, kuzu kol, kuyruk yağı ve patlıcan ile hazırlanır. Genellikle kalabalık sofralarda servis edilmesiyle bilinir.



Sac tava, et ve sebzelerin tavada sotelenmesiyle hazırlanan bir yemektir. Bazı yörelerde 'sac kavurma' ismiyle de bilinir. Bu yemeğin ismi sac adı verilen bir tava çeşidinden gelmektedir.



Görünümü ile sac kavurmaya benzeyen Nevşehir tavanın en önemli özelliği odun ateşinde pişirilmesidir. Ağır ağır pişirilen bu yemek, Nevşehir sinisi ismiyle de bilinir.



Diğer yemeklere göre daha farklı bir şekilde hazırlanan Ankara tava, parça et ve arpa şehriye ile hazırlanır. Kökeni Kafkaslara dayanan Ankara tava, düğün, davet gibi kalabalık sofralarda yerini alır.



Tava ile yalnızca et yemekleri değil, sebze yemeklerini de kolayca pişirebilirsiniz. Soya sosu ile zenginleştirilmiş sebze sotenin içerisinde sevdiğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz.



Tava yemekleri denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de otlu mücverdir. Yapımında farklı otların kullanıldığı mücver, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartıldıktan sonra servis edilir.