ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ TAVADA ELMALI CRUMBLE

Tavada Elmalı Crumble

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavada Elmalı Crumble Tarifi İçin malzemeler

  • 2 elma
  • 1 armut
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 100 gr tereyağı
  • 150 gr un
  • 150 gr esmer şeker
  • 1 çay bardağı müsli
  • 1 çay kaşığı tarçın

Tavada Elmalı Crumble Nasıl Yapılır?

Elma ve armudun kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. Üzerine limon suyunu gezdirin. Tavaya meyveleri ekleyin. Üzerine esmer şekerin yarısını ve tarçını ilave edip meyveler yumuşayana kadar pişirip ayrı bir tabağa alın. Derin bir kasenin içine kalan şekeri, müsliyi ve unu ekleyip karıştırın. Üzerine oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ilave edip parmak uçlarınızla parça parça olacak şekilde karıştırın. Aynı tavaya hamurunuz alıp orta ateşte rengi dönene kadar kavurup tabağa alın. Aynı tavaya pişirdiğiniz meyveleri alın. Üzerine hazırladığınız crumble hamurunu da ilave edip yayın. Orta ateşte 2-3 dakika pişirdikten sonra servise alın.

Dilerseniz, fit elmalı crumble veya elmalı crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!