ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU İÇ ANADOLU YEMEKLERİ ANKARA TAVA

ANKARA TAVA

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ankara tava tarifi için malzemeler
  • 350 gr parça et
  • 1 soğan
  • 2 orta boy domates
  • 2 sivri biber
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Ayçiçeği yağı
  • 1 kase arpa şehriye
  • Sıcak su
  • Tuz
Ankara tava Nasıl Yapılır

Orta büyüklükte parçalar şeklinde doğranmış eti tencereye alıp biraz yağ ilavesiyle soteleyin. İnce doğranmış soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Etin büyüklüğünde kesilmiş biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. Yine yanı büyüklükte kesilmiş domatesi ilave edip pişirmeye devam edin. Domates salçası ve tuzu ekleyip malzeme yumuşayana kadar pişirin. Tuzla tatlandırın. Arpa şehriyeyi ayçiçeği yağında kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tuzla tatlandırın. Arpa şehriyeyi servis tabağına alın. Üzerine eti ekleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!