ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ SOĞAN HALKASI

Soğan Halkası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soğan Halkası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 soğan
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 3/4 su bardağı maden sodası
  • Tuz
  • karabiber

Bulamak için

  • Pane harcı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Soğan Halkası Nasıl Yapılır?

  • Soğanın başrolünde hazırlanan tarifler, sofralara farklı bir tat getirecek. Soğanların kabuklarını soyup yuvarlak halka şeklinde doğrayın.
  • Geniş bir kasede un, soda, tuz, karabiber ve yağı karıştırın. Ayrı bir kasede yumurta akı ve 1 tutam tuzu mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve unlu karışıma azar azar ekleyerek kaşıkla çırpmadan karıştırın.
  • Soğan halkalarını önce hamura ardından pane harcına bulayarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
  • Hazırladığınız soğan halkalarını, ev yapımı hamburger köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soğan Halkası Tarifinin Püf Noktası:

  • Soğan halkaları için pane harcı yerine dövülmüş mısır gevreği ya da galeta unu kullanabilirsiniz.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.