Tava Keki

Tava Keki
25 Ağustos 2022

İsmini pişirilme yönteminden alan tava keki, meyve ve çikolata ile hazırlanır. Bazı yörelerde 'tavada sünger kek' ismiyle de anılır. Yumuşak ve ıslak bir dokusu vardır. Malzemeleriniz hazırsa, klasik tariflerden sıkılanlar için mevsimin en güzel meyveleri ile hazırlanan tava keki tarifine başlayabiliriz.

Misafir ağırlarken, çay sohbetlerinde veya kutlamalarda hazırlayabileceğiniz pratik kek tarifleri mi arıyorsunuz? Yoğun aromasıyla çok sevilen nefis ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tava Keki için

Malzemeler

  • 2 adet elma
  • 1/4 limonun suyu
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 avuç kuru kayısı (Küp doğranmış)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı badem unu
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 vanilya çubuğu 
  • 80 g tereyağı
Tava Keki

Nasıl Yapılır

  1. Kuru kayısı ve kuru üzümü biraz ılık suda bekletin. Elmaları limonlu suya iri küp şeklinde doğrayın.
  2. Bir tavada elmalar, çeyrek limonun suyunu, 1/4 su bardağı toz şekeri ve tarçını az tereyağı ile kavurun. Suyunu süzerek kayısı ve kuru üzümleri tavaya ekleyin. 
  3. Un, badem unu ve kabartma tozunu bir kasede, vanilya ile kremayı başka bir kasede karıştırın.
  4. Üzerine yumurtaları ve yoğurdu ekleyip çırpın. Unlu toz harcı ve oda sıcaklığındaki tereyağını ilave edin.
  5. Tüm malzemeleri karıştırarak kek harcını hazır hale getirin. Tavayı ısıtın ve kekin her iki yönünü de pişirin.
  6. Tava kekini, ev yapımı çikolata sosu ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tava Kekinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kek harcının topaklanmaması için, tereyağını önceden çıkartıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  2. Kekinizin pofuduk olmasını istiyorsanız, bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
  3. Harcı hazırladıktan sonra topaklanma oluşmasını önlemek için mikserden geçirin.
  4. Kek harcını tavaya dökmeden önce, tavayı tereyağı ile yağlayın. Böylece dibinin tutmasını önleyebilirsiniz.
  5. Keki pişirirken ocağın kısık ateşte olmasına dikkat edin.

1 Porsiyon Tava Keki Kaç Kaloridir?

Tava kekinin bir porsiyonu, yaklaşık 260 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar halinde tüketilmelidir. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo