ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ÇİN USULÜ PİRİNÇ PİLAVLI TAVUK ETİ

Çin usulü pirinç pilavlı tavuk eti

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çin usulü pirinç pilavlı tavuk eti tarifi için malzemeler

  • Yarım kg kemiksiz tavuk eti
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım demet taze soğan
  • 3~4 yaprak beyaz lahana
  • 1 kırmızı biber
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1/5 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı taze zencefil
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Tuz (isteğe bağlı)

Çin usulü pirinç pilavlı tavuk eti Nasıl Yapılır

Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip ısıtın. Yağ ısındıktan sonra üzerine tavuk etlerini,1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ve zencefili ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın. Ardından tavadan alıp ayrı bir tabağa alın. Aynı tavaya kalan 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ilave edip ısıtın. Yağ ısındıktan sonra üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı, sivri biberi, kırmızı biberi, havucu ilave edip soteleyin. Sebzeler yumuşamaya başlayınca üzerine lahanayı ilave edip pişirmeye devam edin. Soya sosunu da ekleyip karıştırın. 1-2 dakika sonra tavuk etlerini de ilave edip karıştırın .Haşladığınız basmati pirinci, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, taze soğanı ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin. 2-3 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.