ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ ÇİN USULÜ PİRİNÇ PİLAVLI TAVUK ETİ

Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg kemiksiz tavuk eti
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım demet taze soğan
  • 3~4 yaprak beyaz lahana
  • 1 kırmızı biber
  • 1 havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1/5 demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı taze zencefil
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Karabiber
  • Tuz (isteğe bağlı)

Çin Usulü Pirinç Pilavlı Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Tavaya 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ekleyip ısıtın.
  • Yağ ısındıktan sonra üzerine tavuk etlerini,1 çay kaşığı kırmızı toz biberi ve zencefili ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  • Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın. Ardından tavadan alıp ayrı bir tabağa alın. Aynı tavaya kalan 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını ilave edip ısıtın.
  • Yağ ısındıktan sonra üzerine yemeklik doğradığınız sarımsağı, sivri biberi, kırmızı biberi, havucu ilave edip soteleyin.
  • Sebzeler yumuşamaya başlayınca üzerine lahanayı ilave edip pişirmeye devam edin. Soya sosunu da ekleyip karıştırın.
  • 1-2 dakika sonra tavuk etlerini de ilave edip karıştırın .Haşladığınız basmati pirinci, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, taze soğanı ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyin. 2-3 dakika sonra ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.