ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ İSTAVRİT TAVA

İstavrit Tava

İstavrit Tava

Ülkemizde en çok tüketilen balık çeşitlerinden biri istavrittir. Kan akışını düzenleyen istavrit, kolesterolü düşürür. Eklem rahatsızlıklarını hafifletmesinin yanı sıra kalp için de oldukça faydalıdır. İçeriğindeki mineraller sayesinde hafızayı da güçlendirir. Peki, çıtır çıtır istavrit tava nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, leziz istavrit tava tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak taratorlu tekir tava, hamsi tava ve kalamar tava tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İstavrit Tava Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gram istavrit
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1/2 su bardağı mısır özü yağı

Servisi için:

  • 1/2 adet kırmızı soğan
  • 1/2 adet limon

İstavrit Tava Nasıl Yapılır?

  • İstavritleri bol su ile yıkadıktan sonra iç kısımlarını ayıklayın. Kuyruk ve kafalarını almayın.
  • İstavritleri temizledikten sonra tekrar durulayın ve suyunu süzdürün. Fazla sularını kağıt havlu ile silebilirsiniz.
  • Mısır ununu eleyerek servis tabağına ekleyin. Balıkların orta kısmını tuzlayın.
  • Balıkları arkalı önlü olacak şekilde mısır ununa bulayın.
  • Bu esnada yağı tavaya dökerek kızdırın. İstavritleri yağa atarak arkalı önlü kızartın.
  • Kızarttığınız balıkları servis tabağına çıkartın.
  • İstavrit tavayı limon dilimleri ve halka halka dilimlenmiş kırmızı soğan ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

İstavrit Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kızartma işlemini fritözde de uygulayabilirsiniz.
  • Kızartma için mısır özü yerine sıvı yağ da kullanabilirsiniz.
  • Balık kokusunu gidermek için, kızartma yağına 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
  • Balıkları kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzün.
  • Kızarttığınız istavritleri çok fazla bekletmeden servis edin.

1 Porsiyon İstavrit Tava Kaç Kalori?

  • İstavrit tavanın bir porsiyonu, yaklaşık 205 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!