Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1462 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1566 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10733 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Peşmelba
Döner Kebap
Anasayfa
Tarifler
Bayram Yemekleri
Hindistan Cevizli Şekerpare
Hindistan Cevizli Şekerpare
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Evde Pratik Çiğ Köfte Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Sigara Böreği Yaparken Yufkaya Ne Sürülür?
Buzdolabına Cam Kavanoz Koymamanız Gerekiyormuş
Patates Kızartırken Tuz Ne Zaman Atılmalı?
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Yaprak Sarmanın Parlak Olması İçin Ne Yapmalı?
Hindistan Cevizli Şekerpare için
Malzemeler
2 kahve fincanı eritilmiş margarin
3 su bardağı un
1 yumurta
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı karbonat
50 gr antep fıstığı
1 tutam tuz
Hindistan cevizi
Şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Hindistan Cevizli Şekerpare
Nasıl Yapılır
Eritilmiş margarini soğutun. Yumurta ve pudraşekeri bir kapta çırpın. Margarin, un, tuz ve karbonat ilave edip yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Şerbet için; şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğumaya bırakın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerlerine birer tane antepfıstığı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Hindistancevizi serpip servis yapın.
Afiyet olsun.
Sade
şekerpare tarifi
ni de notlarınız arasına ekleyin.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Bayram Tatlıları
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Bayram Yemeği Tarifleri
10 Dakika
Yumurtalı Kavurma
Selinhdr
Bayram Yemeği Tarifleri
29 Dakika
Duvaklı Pilav (Videolu)
Selinhdr
Bayram Yemeği Tarifleri
60 Dakika
Lor Dolması Tarifi
Selinhdr
Bayram Yemeği Tarifleri
40 Dakika
Bayram Çorbası
Bayram Yemeği Tarifleri
80 Dakika
Et Salatası
Bayram Yemeği Tarifleri
150 Dakika
Et Paçası
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.