ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ ÇÖREK

Tahinli çörek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 paket yaşmaya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tutam tuz
  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 125 gr margarin

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam

Tahinli çörek Nasıl Yapılır

Adım Adım Tahinli Çörek Yapımı:

Susamın ezilmiş hali olan tahin; tahinli kek veya tahinli kurabiye gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Genellikle bal ve pekmez ile karıştırılarak servis edilir. Kalp sağlığına iyi gelmesinin yanı sıra antioksidan görevi görür. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, vücudun hastalık direncini de arttır. Güçlü bir besin kaynağı olan tahin, kurabiye ve çörek gibi hamur işlerinin yapımında sık sık kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, tahinli çörek nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

  • Öncelikle su ile sütü bir kaseye alın. Mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.
  • Şeker, tuz ve ayçiçeği yağını ekleyin. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın.
  • Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın. Margarini tavada eritin.
  • Ardından tahini ekleyip karıştırın. Hamuru bezelere ayırıp her bir parçayı unlanmış tezgahta ince açın. Üzerlerine tahin döküp, şeker serpiştirin ve dörde katlayın.
  • Her bir kareyi elinizle bastırarak kare şekline getirin ve 2 cm’lik şeritler kesin. Şeritlerin uç kısımlarından tutup kıvırın ve kendi etrafında dolayın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine hafifçe bastırın. Ilık bir yerde 30 dakika bekletin. Yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Tahinli çöreği, karışık hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Tahinli Çörek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlarken mayayı sütün içinde eritin ve 15 dakika kadar bekletin. Bu sayede mayanın daha hızlı çözülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Çöreği pofuduk olmasını istiyorsanız, içerisine bir çay kaşığı kabartma tozu ve karbonat ilave edebilirsiniz.
  • Çörek hamurlarının eşit derecede pişmesi için fırını önceden ısıtın.
  • Dilerseniz susamın yanında çörek otu ve haşhaş tohumu serpiştirebilirsiniz.

1 Porsiyon Tahinli Çörek Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan tahinli çöreğin bir porsiyonu, yaklaşık 415 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, kilo ve şeker kontrolünde olanların küçük porsiyonlarla tüketmesi tavsiye edilir.

Özel gün ve kutlamalarda sunabileceğiniz lezzetli tarifler arıyorsanız, pratik bir şekilde hazırlanan hamur işi tariflerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Yorumlarınız

ebrutunc12.10.2016 17:05:19

süper bir tarif kesinlikle herkeze tavsiye ediyorum

Misafir12.10.2016 17:39:16

Bu tarifi dondurucuya koyabilirmiyiz

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.