ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ TAHİNLİ TUZLU KURABİYE

Tahinli Tuzlu Kurabiye

Tahinli tuzlu kurabiye

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifimiz var. Vegan menülerine uygun olarak hazırlanan tahinli tuzlu kurabiye, yulaf unu, mahlep ve hurma tozu ile hazırlanır. Dış yüzeyi susam ile kaplanır. Çay saatlerinin vazgeçilmezidir.

Alternatif olarak pişmeyen kurabiye ve kurabiye ekmek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf unu
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı hurma tozu (ya da başka bir tatlandırıcı)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)

Tahinli Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Susamı yanmaz bir tavada kavurup, soğumaya bırakın.
  • Yulaf unu bulamazsanız, yulaf ezmesini mutfak robotunda un haline getirin.
  • İçine susam hariç diğer malzemeleri ilave ederek bir hamur oluşturun.
  • Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopararak, elinizle yuvarlayın.
  • Eğer hamurun kuru olduğunu düşünürseniz içine birkaç kaşık zeytinyağı ilave edin.
  • Yuvarladığınız hamurları susama batırarak, yassılaştırın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek, 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika, kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!