Tahinli Tuzlu Kurabiye

07 Ağustos 2025 tarihinde güncellendi.
Tahinli Tuzlu Kurabiye

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifimiz var. Vegan menülerine uygun olarak hazırlanan tahinli tuzlu kurabiye, yulaf unu, mahlep ve hurma tozu ile hazırlanır. Dış yüzeyi susam ile kaplanır. Çay saatlerinin vazgeçilmezidir.

Alternatif olarak ev yapımı tuzlu kurabiye ve elmalı kurabiye tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tahinli Tuzlu Kurabiye için

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf unu
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı hurma tozu (ya da başka bir tatlandırıcı)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı susam
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı (arzuya göre)
Tahinli Tuzlu Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Susamı yanmaz bir tavada kavurup, soğumaya bırakın.
  2. Yulaf unu bulamazsanız, yulaf ezmesini mutfak robotunda un haline getirin.
  3. İçine susam hariç diğer malzemeleri ilave ederek bir hamur oluşturun.
  4. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopararak, elinizle yuvarlayın.
  5. Eğer hamurun kuru olduğunu düşünürseniz içine birkaç kaşık zeytinyağı ilave edin.
  6. Yuvarladığınız hamurları susama batırarak, yassılaştırın.
  7. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek, 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika, kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo