ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TAHİNLİ CHEESECAKE

Tahinli Cheesecake

Tahinli cheesecake

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 paket burçak bisküvi
  • 1/2 su bardağı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

İçi için

  • 250 g süzme yoğurt
  • 200 g labne peynir
  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta

Tahinli Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için, bisküvileri robotta un gibi oluncaya kadar çekip, derin bir kabın içine alın.
  • Üzerine eritilip ılıtılmış tereyağı koyup, şekeri ekleyin ve elinizle bütünleşene kadar yoğurun.
  • 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız bisküvili karışımı bastırarak ve kenarlarını 3-4 cm yükselterek kalıba yerleştirin.
  • Derin bir kabın içine süzme yoğurt, peynir, krema ve şekeri koyun. Vanilyayı ve tahini ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın.
  • Yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edin (Elde ettiğiniz hamur koyu ayran kıvamlı bir karışım olmalı).
  • Bu karışımı kalıbın içine aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirip fırını kapatın.
  • Soğuyana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Cheescake’i kalıbından çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

En lezzetli cheesecake tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!