Tahinli Cheesecake

Tahinli Cheesecake
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tahinli Cheesecake için

Malzemeler

  • 1.5 paket burçak bisküvi
  • 1/2 su bardağı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

İçi için

  • 250 g süzme yoğurt
  • 200 g labne peynir
  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta
Tahinli Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Tabanı için, bisküvileri robotta un gibi oluncaya kadar çekip, derin bir kabın içine alın.
  2. Üzerine eritilip ılıtılmış tereyağı koyup, şekeri ekleyin ve elinizle bütünleşene kadar yoğurun.
  3. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız bisküvili karışımı bastırarak ve kenarlarını 3-4 cm yükselterek kalıba yerleştirin.
  4. Derin bir kabın içine süzme yoğurt, peynir, krema ve şekeri koyun. Vanilyayı ve tahini ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın.
  5. Yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edin (Elde ettiğiniz hamur koyu ayran kıvamlı bir karışım olmalı).
  6. Bu karışımı kalıbın içine aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirip fırını kapatın.
  7. Soğuyana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  8. Cheescake’i kalıbından çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

En lezzetli cheesecake tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo