ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TAHİNLİ CHEESECAKE

Tahinli Cheesecake

Tahinli cheesecake

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahinli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 paket burçak bisküvi
  • 1/2 su bardağı tereyağı (Eritilip ılıtılmış)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

İçi için

  • 250 g süzme yoğurt
  • 200 g labne peynir
  • 200 ml krema
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 yumurta

Tahinli Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı için, bisküvileri robotta un gibi oluncaya kadar çekip, derin bir kabın içine alın.
  • Üzerine eritilip ılıtılmış tereyağı koyup, şekeri ekleyin ve elinizle bütünleşene kadar yoğurun.
  • 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız bisküvili karışımı bastırarak ve kenarlarını 3-4 cm yükselterek kalıba yerleştirin.
  • Derin bir kabın içine süzme yoğurt, peynir, krema ve şekeri koyun. Vanilyayı ve tahini ekleyip mikser ile 2-3 dakika çırpın.
  • Yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edin (Elde ettiğiniz hamur koyu ayran kıvamlı bir karışım olmalı).
  • Bu karışımı kalıbın içine aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirip fırını kapatın.
  • Soğuyana kadar fırında bekletin. Daha sonra fırından alıp üzerini streç film ile kapatın ve 1 gece buzdolabında bekletin.
  • Cheescake’i kalıbından çıkarıp servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

En lezzetli cheesecake tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!