ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU EGE YEMEKLERİ TAHİNLİ KABAK TATLISI

TAHİNLİ KABAK TATLISI

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli kabak tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1.5 kg kabuğu soyulmuş bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay bardağı tahin
  • 1.5 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Tahinli kabak tatlısı Nasıl Yapılır

Kabakların kabuğunu soyup ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin. Dikdörtgen fırın kabına kabakları yerleştirin. Üzerine şekeri serpin. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi gün üzerini yağlı kağıt ile örterek 160 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Soğuyunca üzerine tahin gezdirin. Ceviz ile süsleyip servis edin.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!