ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ TAHİN SOSLU KEK

Tahin Soslu Kek

Tahin soslu kek

@fitmimarmutfakta Şaziye Lofcalı okuyucumuzdan şahane bir kek tarifi ile karşınızdayız. Çay saatlerinde sunabileceğiniz pratik kek tarifleri arasında yer alan tahin soslu keki, bal ve tahin ile tatlandırabilirsiniz. Listedeki malzemelere göz attıysanız, tahin soslu kek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

En popüler tatlılar arasında yer alan soslu ıslak kek ve havuçlu tarçınlı kek tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahin Soslu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tahin
  • 2.5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Şekerli vanilin

Üzeri için:

  • 1 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Yarım çay bardağı oda sıcaklığında su 

Tahin Soslu Kek Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve yumurtaları bir kaba alıp 5 dakika çırpın. Vanilyayı ekleyip bir süre daha çırpılmaya devam edin. Süt, yağ ve tahin ekleyin. Bir tur daha karıştırıldıktan sonra un ve kabartma tozu ilave edin.
  • Tüm malzemeler tamamen karıştırıldıktan sonra hamuru tereyağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dk pişirilir. 
  • Kek pişerken bir su bardağı tahin, 2 yemek kaşığı bal ve suyu ayrı bir kapta iyice karıştırın. Bal miktarını damak zevkinize göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Akışkan bir tahin sosu elde edin. 
  • Fırından çıkan ve 15 dk bekleyen kekin üzerine tahin sos dökün ve dövülmüş ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!