ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR TAHİN SOSLU ŞEKERPARE

TAHİN SOSLU ŞEKERPARE

Tahin soslu şekerpare
5 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahin soslu şekerpare tarifi için malzemeler
  • 250 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 yumurta (1 sarısı üzerine sürülecek)
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 5 çay bardağı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 Türk kahvesi fincanı bütün fındık

Şerbeti için

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

Sosu için

  • Tahin
Tahin soslu şekerpare Nasıl Yapılır

  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, irmik, 1 bütün yumurta, 1 yumurtanın sadece beyazı, kabartma tozu, karbonat, pudra şekeri ve vanilyayı karıştırma kabına alın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Ardından azar azar unu ilave edin ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine fındıkları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Bu esnada şerbet için şeker ve suyu bir tencerede koyulaşana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek yaklaşık 15 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  • Fırından çıkardığınız şekerparelerin üzerine hemen şerbeti dökün. Oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz tatlıları, buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar soğutun. Şekerparelerin üzerine bolca tahin dökerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!