ANASAYFA TARİFLER TAHİNLİ VE PEKMEZLİ TARİFLER TAHİNLİ KURABİYE

Tahinli Kurabiye

7. yüzyılda fırının ısısını kontrol etmek amacıyla hazırlanan kurabiyeler, zaman içerisinde değişime uğrayarak tatlı haline getirilmiştir. 17. yüzyılda Orta Doğu ve Balkanlarda yaygınlaşmaya başlayarak; çikolata ve meyve parçaları ile birlikte sunulmuştur. Kalsiyum bakımından zengin olan tahin de kurabiye yapımında kullanılan malzemelerden biridir. Vitamin ve demir deposu olarak bilinen bu besin, karaciğer detoksu için de kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, püf noktalarıyla birlikte sunulan denenmiş tahinli kurabiye tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tahinli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Tahinli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kurabiyede kullanacağınız tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi bir kasede karıştırın.
  • Üzerine önceden elenmiş unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Kıvamı tutmadıysa un takviyesi yapabilirsiniz.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Piştiğinde kurabiyeleri ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın.
  • Özellikle kalabalık sofralarda tahinli kurabiyeyi tek başına sunmak istemiyorsanız, yanına çok yakışan havuçlu tarçınlı kek ile birlikte servis edebilirsiniz.

Tahinli Kurabiye Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiye hamurunun koyu kıvamda olması için, az miktarda soğuk süt ekleyebilirsiniz.
  • Pudra şekeri yerine toz şeker kullanacaksanız, mikserle karıştırarak eridiğinden emin olun ve ölçülü bir şekilde şeker miktarını azaltın.
  • Kurabiyelerin eşit miktarda pişmesini sağlamak için, hamuru ince açın.
  • Kurabiyelere şekil verebilmek için çatal ve bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.
  • Tahinli kurabiyeyi servis etmeden önce, üst kısmında pekmez gezdirerek tatlandırabilirsiniz.

1 Porsiyon Tahinli Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan tahinli kurabiyenin bir adedi 45, bir porsiyonu ise yaklaşık 350 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan elmalı kurabiye tarifini de listelerinize ekleyebilirsiniz.

    Dilerseniz çay sohbetlerinde misafirlerinize kısa sürede hazırlayabileceğiniz kurabiye tariflerine göz atabilir, en popüler tarifleri evinizde deneyebilirsiniz.
Yorumlar

mervervnk 12 Ekim 2016, 17:11

bu kurabiyeyi çok severim,az önce denedim şu an fırındalar. Ama pek başarılı olamadım sanırım erıyıp yayılmaya başladı hepsi. nerede yanlış yaptım bilemiyorum ama hamurun kıvamı pek olmadı sanırım:)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:12

firinin cok kızmış olmaliydi

mervervnk 12 Ekim 2016, 17:12

hımm olabilir tekrar yaptığımda buna dikkat edeyim bakalım nasıl olacak. teşekkürler


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!