Tahinli Kurabiye

Tahinli Kurabiye
18 Nisan 2024

Tahin Arapça kökenli ṭaḥin kelimesinden gelir ve anlamı "öğütülmüş susamın koyu sıvı durumu"dur". Tahin özellikle Akdeniz ve Asya mutfağında yaygın olarak kullanılır. Sabah kavaltısı, 'Koşma', tahinli kurabiye gibi özel lezzetlerde kullanıldığı gibi pek çok sağlık faydası da sunar. Bir yemek kaşığı (yaklaşık 15 gram) tahin şunları içerir 90 kalori içerir. Bünyesinde vitaminler, mineraller ve sağlıklı yağlar bulundurur. Antikanser etkiler sunabilir, merkezi sinir sistemi için iyidir. Tahin kemik sağlığı için oldukça faydalıdır çünkü fosfor ve manganezle gelir. Aynı zamanda B1 ve B6 vitaminleri açısından oldukça değerlidir. Biz ise bu makalede tahinli kurabiye tarifine bakıyoruz. Tahinli kurabiye Ortadoğu'da helva kurabiye adıyla da bilinir. 'Peki, tahinli kurabiye tarifi nasıl yapılır?' İşte tahinli kurabiye tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

''Elmalı kurabiye nasıl yapılır?'' diye merak edenler için, en gözde tarifimizi buraya bırakıyoruz.

1 Porsiyon Tahinli Kurabiye Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan tahinli kurabiyenin bir adedi 45, bir porsiyonu ise yaklaşık 350 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değerine sahip olan elmalı kurabiye tarifini de listelerinize ekleyebilirsiniz.

Daha fazlası için tahinli tariflere göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tahinli Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
Tahinli Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kurabiyede kullanacağınız tahin, yağ, şeker, vanilya ve cevizi bir kasede karıştırın.
  2. Üzerine önceden elenmiş unu azar azar ekleyin ve yoğurun. Kıvamı tutmadıysa un takviyesi yapabilirsiniz.
  3. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  4. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Piştiğinde kurabiyeleri ızgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Özellikle kalabalık sofralarda tahinli kurabiyeyi tek başına sunmak istemiyorsanız, yanına çok yakışan havuçlu tarçınlı kek ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kurabiye hamurunun koyu kıvamda olması için, az miktarda soğuk süt ekleyebilirsiniz.
  • Pudra şekeri yerine toz şeker kullanacaksanız, mikserle karıştırarak eridiğinden emin olun ve ölçülü bir şekilde şeker miktarını azaltın.
  • Kurabiyelerin eşit miktarda pişmesini sağlamak için, hamuru ince açın.
  • Kurabiyelere şekil verebilmek için çatal ve bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.
  • Tahinli kurabiyeyi servis etmeden önce, üst kısmında pekmez gezdirerek tatlandırabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo