Pişinin Yanına Ne Gider: Tamamlayıcı 10 Tarif

Genellikle kahvaltı sofralarında yer verilen pişi, aynı zamanda gün sohbetlerinin vazgeçilmezidir. Peki, pişinin yanına ne gider, ne yapılır? İşte, pişinin yanında sunabileceğiniz 10 nefis tarif:
Pişinin Yanına Ne Gider: Tamamlayıcı 10 Tarif
13 Ekim 2023, 15:59
Lezzet Trendleri

Mükemmel pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi olan pişi, hem mayalı, hem de mayasız olacak şekilde hazırlanabilir. Hamur kızartması olarak da bilinen pişi, ana ürün olarak sunulduğu için yanında tamamlayıcı lezzetlere ihtiyaç duyulur. Özellikle kalabalık ve zengin bir kahvaltı hazırlamak istiyorsanız, pişinin yanına çok yakışan eşlikçilerine de mutlaka yer vermeniz gerekir.

Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce pişi tarifini defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Pişinin Yanına Ne Gider?

  1. Menemen

menemen

Kahvaltı sofralarının yıldızı olan menemen, domates, biber ve yumurta ile 15 dakika içinde hazırlanır. Kızarmış pişileri bandırarak yiyebileceğiniz menemene mutlaka sofralarınızda yer verin. 

  1. Çilek Reçeli

çilek reçeli

Çilek, şeker ve limon suyu ile hazırlanan çilek reçeli, kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz tariflerden biridir. Hazırladığınız pişilerin üzerine çilek reçeli sürerek servis edebilirsiniz.

  1. Söğüş Salata

söğüş salata

Kahvaltı sofrasında daha pratik tarifler sunmak istiyorsanız, domates, salatalık ve biber ile hazırlanan söğüş salatayı deneyebilirsiniz. 15 dakikada hazırlanan söğüş salatayı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Sucuklu Yumurta

sucuklu yumurta

Pazar kahvaltılarına çok yakışan sucuklu yumurta, ortalama 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Yumurtaları göz göz bırakarak, daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

  1. Kahvaltılık Acı Sos

kahvaltılık acı sos

Domates, Arnavut biberi, sarımsak, kırmızı biber ve toz biber ile hazırlanan acı sos, kavanozlarda muhafaza edilir. Hazırladığınız acı sosu, pişinin üzerine sürerek afiyetle yiyebilirsiniz.

  1. Kavut

kavut

Van mutfağıyla özdeşleşen kavut, tereyağı, buğday, bal, pekmez ve ceviz ile hazırlanır. Doğu Anadolu'da sevilen bu lezzet, aynı zamanda kahvaltı sofralarında da sunulabilir.

  1. Kayısı Marmelatı

kayısı marmelatı

Kayısıların su ve şekerle birlikte pişirilmesiyle hazırlanan kayısı marmelatı, karanfil aromasıyla zenginleştirilir. Pişiyle birlikte sunabileceğiniz kayısı marmelatını, cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.

  1. Ev Yapımı Fıstık Ezmesi

fıstık ezmesi

Yer fıstığının bal veya pekmezle karıştırılmasıyla hazırlanan fıstık ezmesi, evde tamamen doğal bir şekilde yapabileceğiniz kahvaltılıklardan biridir. Pişinin üzerine sürülen fıstık ezmesi, ortalama 25 dakikada hazırlanır.

  1. Çıtır Patates

çıtır patates

Pişinin yanında daha doyurucu bir lezzet arıyorsanız, sofralarınızda patates kızartmasına yer açabilirsiniz. Çıtır patatesleri toz biber ve sarımsak tozu ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Kısır

kısır

Pişiyi misafir ağırlarken sunacaksanız, daha doyurucu bir menü oluşturmak için kısır ve yaprak sarması ile birlikte sunabilirsiniz. Pişi ve kısırın yanına sıcak bir çay demlemeyi unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Krep yanına ne gider?
  2. Pankek yanına ne gider?
  3. Böreğin yanına ne gider?
  4. Kısırın yanına ne gider?
  5. Mücverin yanına ne gider?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo