ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ ÇITIR PATATES

Çıtır Patates

Çıtır Patates

Türk mutfağının en sevilen besinlerinden biri olan patates, kızartma, haşlama, fırınlama ve közleme usulüyle pişirilir. Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de yemeklerin içerisine eklenen bu besin, kısa sürede hazırlandığı için çalışan kişilerin de favorisidir. Yaz kış demeden her mevsim sofralarda yerini bulan patates kızartmasını, bu kez çıtır çıtır olacak şekilde sunuyoruz. Malzemeler hazırsa, çıtır patates tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kibrit patates ve fırında bebek patates tarifini deneyebilir, daha fazlasına patatesli tarifler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

12 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çıtır Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 orta boy patates
  • 2.5 su bardağı ayçiçek yağı

Çıtır Patates Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup birbirine yakın kalınlıklarda dilimleyelim.
  • Bir kâsede nişasta, un, tuz ve karbonatı güzelce karıştıralım.
  • Patatesleri havlu peçete yardımıyla kurulayalım ve nişastalı karışımı üzerine ekleyip harmanlayalım.
  • Harmanlarken elek kullanalım ki fazla un dökülsün.
  • Tenceremizi ocağa alalım ve 2.5 su bardağı Ayçiçek yağı ekleyelim.
  • Yağımız iyice ısındığında patatesleri atalım ve 10 12 dakika kızartalım.
  • Bir tabağın içerisine havlu peçete serelim ve kızaran patateslerimizi havlunun üzerine alalım fazla yağını peçeteye çektirip servis edelim. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!