ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KAYISI MARMELATI

Kayısı Marmelatı

Kayısı marmelatı

Taze kayısı marmelatı nasıl yapılır? Güne keyifli başlamanızı sağlayacak nefis mi nefis tam kıvamında kayısı marmelatı tarifimize göz atın. Malzemeleriniz hazırsa tam kıvamında kayısı marmelatı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kuşburnu marmelatı ve kızılcık marmelatı tarifine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kayısı Marmelatı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 Kg şekerpare cinsi kayısı
  • 1 Kg toz şeker
  • 1 Çay bardağı su
  • 1 Yemek kaşığı limon suyu
  • 8 Adet karanfil

Kayısı Marmelatı Nasıl Yapılır?

  • Kayısılarımızın çekirdeklerini ayıklayalım ve çelik bir tencerenin zeminine bir sıra dizelim.(Şekerpare kayısı kullanmanız marmeladınızın lezzetini katlayacaktır.)
  • Üzerini örtecek kadar toz şeker serpelim ve tekrar bir sıra kayısı dizelim.
  • Aynı işlemi kayısılarımız ve şekerimiz bitene dek tekrarlayalım.
  • Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece dinlendirelim.
  • Ertesi gün dolaptan çıkardığımız kayısılar sulanmış ve şekerin büyük bir kısmını içerisine çekmiş olacaktır.
  • 1 Çay bardağı suyu ekleyip yüksek ateşte kaynatalım.
  • Kaynama sesini duyduğumuzda karanfilleri ve limon suyunu ekleyip altını kısalım. (Limon suyu kayısımızın beklerken şekerlenmemesini sağlayacaktır.)
  • 45 dakika boyunca kısık ateşte pişirelim ve sıcakken blenderden çekelim. (Eğer meyve suyu olarak da kullanmak isterseniz bu aşamada blenderden çektikten sonra süzgeçten geçirip daha sonra sulandırarak kullanabilirsiniz.)
  • Blenderden çektiğimiz kayısı marmeladını sıcakken kavanozlara dolduralım ve ters çevirip bir gece dinlendirelim. (Hemen kullanacaksanız kavanozlara koymanıza gerek yok fakat karanfil aromasının marmelata tamamen geçmesini istiyorsak bir süre dinlendirdikten sonra tüketmeniz daha iyi olacaktır.)
  • 1 gece beklettiğiniz kavanozların kapaklarını kontrol edelim. Kapağı şişmiş olan kavanoz varsa açalım ve marmelatları ısıtıp farklı bir kapakla tekrar kapatıp ters çevirelim.

Kayısı Marmelatı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Marmelat kavanozlarını oda sıcaklığında ve fazla ışık almayan ortamda saklayalım.
  • Kavanozu kullanmak üzere açtıktan sonra 3 gün içerisinde bitirmelisiniz bu yüzden küçük kavanoz tercih etmenizde fayda var.
  • Kayısılarımızın marmelat kıvamını anlamak için bir yemek kaşığı marmeladı ayrı bir tabağa alıp ılıtalım. Ardından kaşığın tersini taba sürüp kaldıralım eğer arka arkaya 3 damladan fazla damlarsa biraz daha kaynamaya ihtiyacı var demektir.
  • Ölçülerimizden 3 adet 500gr’lık kavanoz marmelat çıkmaktadır.

1 Porsiyon Kayısı Marmelatı Kaç Kalori?

  • Kayısı marmelatının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 182 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!