ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ EV YAPIMI FISTIK EZMESİ

Ev yapımı fıstık ezmesi

Ev yapımı fıstık ezmesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ev yapımı fıstık ezmesi tarifi için malzemeler

  • 250 g kabuksuz, tuzsuz fıstık
  • 2 tatlı kaşığı bal veya soğuk sıkım pekmez

Ev yapımı fıstık ezmesi Nasıl Yapılır

Çocuklar için hem ekonomik hem de sağlıklı ev yapımı fıstık ezmesi tarifi

  • Tuzsuz fıstıkları mutfak robotona alın, içine alerji durumunuza göre bal veya pekmez ekleyip iyice krema kıvamına gelene kadar robottan geçirin.  Fıstıklar küçük parçalar halinde kenara yapışacaktır; arada bir robotu durdurup spatulayla kenarlara ve dibe yapışanları ortaya doğru sıyırıp tekrar çalıştırın. Karışım bir süre sonra katı bir hamur kıvamına gelecektir. 
  • Robotunuz ısındıysa ara ara durdurup soğumasını bekleyin. Sonunda kıvamı krema gibi olacaktır (Robotu daha da çalıştırmaya devam ederseniz iyice sıvılaşıp akıcı bir kıvama gelir). Bu nedenle sürülebilir kıvama geldiğinde temiz bir cam kavanoza doldurup buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında biraz donup katılaşabilir. Çıkardığınızda oda ısısında tekrar yumuşayıp sürülebilir kıvama gelecektir.

Tarçınlı fıstık ezmesi tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.