Tam Ölçülü Kısır
24 Ocak 2024

Ana malzemesi bulgur ve salça olan kısır, Türk ve Arap mutfağında farklı tekniklerle sunulan bir yemektir. Ülkemizde en çok Güneydoğu ve İç Anadolu'da tüketilir. İçeriğinde salata malzemeleri kullanıldığı için, tokluk hissi ve enerji verir. Günlerde, toplantılarda ya da özel günlerde sofralardan eksik olmayan bir lezzettir. Diyet listelerinde yer verilen bu besin, magnezyum ve B vitamini bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynayan kısırın haftada bir kez tüketilmesi önerilir. Şef Başak Öngel Demirkale'nin videolu anlatımıyla lezzetli ve kolay kısır nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Kısır Kaç Kaloridir?

  • Evdeki malzemelerle 20 dakika da hazırlanan sıcak kısırın bir porsiyonu, yaklaşık 180 kaloridir. İçerisine konulan sebzeleri çeşitlendirerek diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Tam Ölçülü Kısır için

Malzemeler

  • 1 adet soğan 
  • 2 yemek kaşığı biber salçası 
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 diş sarımsak 
  • Taze soğan 
  • Taze nane
  • Maydanoz
  • Tuz 
  • Kuru Nane
  • Kimyon 
  • Nar Ekşisi
  • Zeytinyağı
Tam Ölçülü Kısır

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Özellikle gün sohbetlerinde sunulan kısırı, zeytinyağlı yaprak sarma ve çarşaf böreği ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Bulguru beklemeye almadan önce içerisine limon suyu ekleyip karıştırın. Böylece ekşiliğinin kalıcı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Bulgura ekleyeceğiniz suyun sıcaklığı oldukça önemlidir. Soğuk su bulgurun yeterince şişmemesine, sıcak su ise kısırın cıvık olmasına neden olur. Bu nedenle ılık su tercih edin.
  • Su ve bulgur buluştuktan sonra üzerine kapak kapamayı unutmayın.
  • Bulgura çok yakışan nar ekşisini, servis etmeden önce dökün. Bu sayede aromasını daha iyi bir şekilde alabilirsiniz.
  • Dilerseniz sıcak olarak servis edebilirsiniz. 
  • Damak tadınıza göre dereotu ya da farklı taze otlar ekleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo