ANASAYFA TARİFLER DOĞU ANADOLU YEMEKLERİ KAVUT

Kavut

Kavut

Kavut, Van başta olmak üzere, Iğdır ve Doğu Karadeniz'de yapılan bir tatlıdır. Bölgelere göre yapımında minik farlılıklar olsa da, temelinde yapımı yağın kızdırılıp kavut için kullanılacak karışımın pişirilmesi ile oluşur. Kimisi pişen kavuta bal, pekmez ya da reçel eklerken, kimisi pişirme esnasında şeker koyar. Hazırsanız kavutun en meşhur olduğu yerin yani Van’ın kavut tarifine geçelim. Malzemeleriniz hazırsa, kavut tarifinin detayları aşağıda.

Alternatif lezzetler için kars ketesi ve van cacığı tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kavut Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr buğday (taş değirmenden çekilmiş)
  • Bal, şeker, pekmez ya da reçel
  • Ceviz

Kavut Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı eritilir. İçerisine buğday atılarak 15 dakika pişirilir. 
  • Üzerine bal, pekmez, şeker ya da reçel eklenerek ceviz ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!