Köfteler, mutfağımızın en çok aranan ve tercih edilen tariflerindendir. Aynı zamanda alternatifi en zengin yemeklerin başında gelir. Yöresel köfteler, komşu ülkelerin mutfağına özgü olanlar ve yemeklerin içinde kullanılanlar olarak farklı çeşitleri de var. Özellikle yöresel mutfaklarda sık sık tüketilen köfteli yemekler, ana yemek olarak da sunulur. Köfteli yemekler nelerdir diye merak edenler için, birbirinden lezzetli tarifleri derledik. İşte, doyurucu ve pratik 13 farklı köfteli yemek:
Van mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan acem köftesi, kıyma, bulgur, patates ve pirinç ile hazırlanır. Sulu bir yemektir ve kalabalık sofralarda sunulur.
Krema ve köri ile hazırlanan nefis köfte tarifimizi denediniz mi? Porsiyonu yaklaşık 170 kalori olan kremalı ve körili köfteyi, videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Köfte yemekleri denildiğinde ilk akla gelenlerden biri de sulu köftedir. Misket gibi küçük yuvarlaklar halinde sunulan sulu köfte, havuç, soğan ve kereviz ile zenginleştirilir.
Diyarbakır mutfağına özgü bir yemek olan patlıcan dizme, köfte ve patlıcanın sıra sıra dizilmesiyle hazırlanır. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da sık sık tüketilir.
Kuzu ve dana etiyle hazırlanan bu köfte, soğanların salçada kavrulmasıyla hazırlanır. Bütün bir halde bırakılan soğanlara, yuvarlak köfteler eklenir ve yumuşayana kadar pişirilir.
Misket köfte, bezelye, patates ve havuç ile hazırlanan kağıt kebabı, ismini pişirilme şeklinden almıştır. Garnitür ve köfteler kağıdın içine doldurulduktan sonra fırında pişirilir.