ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ KÖFTELİ VE SEBZELİ ÇORBA

KÖFTELİ VE SEBZELİ ÇORBA

Köfteli ve sebzeli çorba
4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Köfteli ve sebzeli çorba tarifi için malzemeler
  • 300 g köftelik kıyma
  • 3/4 su bardağı ince bulgur
  • Tuz, karabiber
  • 2 adet havuç (Küp doğranmış)
  • 1 büyük boy patates (Küp doğranmış)
  • 3-4 adet sivri biber (İnce doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yaprak pazı (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1.5 lt su
  • 2 su bardağı un (Köfteler için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Köfteli ve sebzeli çorba Nasıl Yapılır

  • Kıymayı, ince bulguru, tuzu ve karabiberi yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Hamurdan nohut küçüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Un serpilmiş tepsiye aktarın, tepsiyi sallayarak her tarafının una bulanmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız minik köfteleri 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suya teker teker atıp birkaç taşım kaynatın.
  • Ayrı bir tavada yağları eritip soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip birkaç kez çevirin ve kaynamakta olan köftelere ilave edin. Ardından doğradığınız sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.