ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KÖFTELİ VE SEBZELİ ÇORBA

Köfteli Ve Sebzeli Çorba

Köfteli ve sebzeli çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köfteli Ve Sebzeli Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g köftelik kıyma
  • 3/4 su bardağı ince bulgur
  • Tuz, karabiber
  • 2 adet havuç (Küp doğranmış)
  • 1 büyük boy patates (Küp doğranmış)
  • 3-4 adet sivri biber (İnce doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yaprak pazı (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı domates püresi
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • 1.5 lt su
  • 2 su bardağı un (Köfteler için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Köfteli Ve Sebzeli Çorba Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı, ince bulguru, tuzu ve karabiberi yoğurma kabına alıp yoğurmaya başlayın. Hamurdan nohut küçüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Un serpilmiş tepsiye aktarın, tepsiyi sallayarak her tarafının una bulanmasını sağlayın.
  • Hazırladığınız minik köfteleri 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suya teker teker atıp birkaç taşım kaynatın.
  • Ayrı bir tavada yağları eritip soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip birkaç kez çevirin ve kaynamakta olan köftelere ilave edin. Ardından doğradığınız sebzeleri ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!