ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KREMALI VE KÖRİLİ KÖFTE

Kremalı ve körili köfte

Kremalı ve körili köfte

Hint mutfağının en sevilen baharatları arasında yer alan köri, et ve makarna yemeklerinde sık sık kullanılır. Mide sağlığını destekleyen bu besin, özellikle ülser ve reflü gibi hastalıkların giderilmesinde etkili rol oynar. Bilimsel araştırmalara göre körinin bazı kanser türlerine karşı güçlü bir savunucu olduğu ortaya çıkmıştır. Malzemeleriniz hazırsa, farklı aromatik tadıyla kremalı ve körili köfte tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı ve körili köfte tarifi için malzemeler

KÖFTE İÇİN

  • 500 g kıyma 
  • 2 çay bardağı galeta unu 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 
  • Tuz, karabiber, kimyon  

KIZARTMAK İÇİN

  • Sıvı yağ

KREMALI SOSU İÇİN 

  • 200 ml krema 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal 
  • 1 tatlı kaşığı köri 
  • 1 çay kaşığı ince kıyılmış taze zencefil
  • Tuz
  • 4-5 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 4-5 dal ince kıyılmış dereotu

BASMATİ PİLAVI İÇİN 

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 1,5 su bardağı sıcak su 
  • Tuz

Kremalı ve körili köfte Nasıl Yapılır

  • Köfte için, kıymayı çukur bir kaba alın ve tüm malzemeyi ilave edip, 10 dakika yoğurun. Üzerini streç filmle kaplayın ve buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin. 
  • Bu arada basmati pirincini soğuk suda yarım saat bekletin. Daha sonra akan suyun altında birkaç kez yıkayıp, süzün. 
  • Köfte harcından misketten biraz daha büyük parçalar koparıp, avucunuzda yuvarlayın. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın ve bir kenara alın. 
  • Kremalı sosu için, orta boy bir tencerede sütü ve kremayı ısıtın. Tuz, zencefil ve baharatını ekleyip, karıştırın.
  • Kızarttığınız köfteleri kremalı sosun içine atın ve 5 dakika pişirin. Ocaktan alın, ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip, karıştırın. 
  • Basmati pilavı için tereyağını bir tencerede eritin. Sıcak suyu ekleyin ve kaynatın. Tuz ve pirinci katın.
  • 1-2 taşım kaynayınca tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, demlenmeye bırakın. Daha sonra pilavını servis tabağına alın ve üzerine kremalı köfteyi yayın.
  • Basmati pilav yerine, klasik pirinç pilavı ile sunum hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kremalı ve Körili Köftenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Köfte harcını hazırlarken galeta unu yerine bayat ufalanmış ekmek de kullanabilirsiniz.
  • Köfteyi elinizle yoğurmaya özen gösterin. Bu sayede malzemeler daha rahat özdeşleşecektir.
  • Kıymanın miktarı tariftekinden fazlaysa, yumurta sarısı ilave edebilirsiniz.
  • Vaktiniz varsa harcı 15 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurup şekil verebilirsiniz.
  • Köfte harcını pişirirken yapışmaz tava kullanın.
  • Kızarttığınız köfteleri kağıt havluda bekletin. Böylece fazla yağını süzebilirsiniz.

1 Porsiyon Kremalı ve Körili Köfte Kaç Kaloridir?

  • Kremalı ve körili köftenin porsiyonu 170, basmati pilav ise yaklaşık 365 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların küçük porsiyonlar halinde tüketmesi önerilir.

Dilerseniz, köfte tariflerine göz atarak yeni tatlar keşfedebilirsiniz. Ortalama 25 dakika da hazırlayabileceğiniz klasik köfte tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.