ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ FIRINDA KÖFTELİ MAKARNA

Fırında Köfteli Makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Köfteli Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket tagliatelle makarna
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı doğranmış dil peyniri
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı su
  • 300 gr kıyma
  • 8 diş sarımsak
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz
  • karabiber
  • kimyon

Fırında Köfteli Makarna Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi makarna tarifleri de çok ilgi görüyor...

Köfte için sarımsakları soyup ezin.Ekmekleri ıslatıp elinizde sıkarak ufalayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edip yoğurun. Yarım ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Salça, su ve bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin.

Makarnayı tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün. Dil peyniri ve bezelyeli karışımı ekleyip harmanlayın.

Küçük cam kalıpları yağlayın. Makarnayı ve köfteleri kalıplara paylaştırın. Üzerlerini yağlı kağıtla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10- 15 dakika pişirin. Kağıdı çıkarıp üzerine kaşar peyniri serpin ve 5-6 dakika daha pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın.

 Dilerseniz, klasik köfteli makarna tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!