ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KÖFTELİ KAĞIT KEBABI

Köfteli Kağıt Kebabı

Garnitür ve misket köfte ile hazırlanan kağıt kebabı tarifini denemeye ne dersiniz? Lezzetli ve pratik köfteli kağıt kebabı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köfteli Kağıt Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g kıyma
  • 200 g iç bezelye
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik

Köfteli Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve baharatı karıştırıp köfte harcını yoğurun.
  • Küçük top şeklinde köfteler yuvarlayın. Büyük bir kaseye patates, havuç, bezelye, tuz, baharat ve yağı alıp harmanlayın.
  • Yağlı kağıttan dosya kağıdı büyüklüğünde 6 tane kağıt kesin. Kağıdın ortasına garnitürü yerleştirin. Üzerlerine köfteleri paylaştırın.
  • Yağlı kağıtları bohça şeklinde katlayın ve ters çevirip tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Türk mutfağının meşhur lezzetlerinden biri haline gelen gerçek kağıt kebabı tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!