Misket Köfte

11 Şubat 2025 tarihinde güncellendi.
Misket Köfte
Patates ve kıyma ile hazırlanan misket köfte, en sevilen köfte çeşitlerinden biridir. Bazı yörelerde 'topalak köfte' ismiyle de bilinir. Malzemeler haz��rsa, nefis misket köfte nasıl hazırlanır ve nasıl servis edilir birlikte görelim.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Misket Köfte için

Malzemeler

Malzemeler

  • 30 gr tereyağı
  • 15 taze küçük patates
  • 10 kiraz domates
  • 400 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Misket Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Bayat ekmekleri ıslatıp avucunuzun içinde sıkın ve ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
  2. Ekmek içi, kıyılmış soğan, yumurta, tuz ve kimyonu ilave edip yoğurun. Cevizden biraz daha küçük parçalar koparın. Kızgın yağda kızartın.
  3. Taze patateslerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde kesin. Tereyağını tavada ısıtıp patatesleri kavurun.
  4. Kiraz domatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Kızarmış köfteleri ve patatesli karışımı servis tabağına alın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve birkaç dal maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, hardal soslu isveç köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo