Misket Köfte

Misket Köfte
18 Eylül 2020
Patates ve kıyma ile hazırlanan misket köfte, en sevilen köfte çeşitlerinden biridir. Bazı yörelerde 'topalak köfte' ismiyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, nefis misket köfte nasıl hazırlanır ve nasıl servis edilir birlikte görelim.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Misket Köfte için

Malzemeler

Malzemeler

  • 30 gr tereyağı
  • 15 taze küçük patates
  • 10 kiraz domates
  • 400 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Misket Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Bayat ekmekleri ıslatıp avucunuzun içinde sıkın ve ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
  2. Ekmek içi, kıyılmış soğan, yumurta, tuz ve kimyonu ilave edip yoğurun. Cevizden biraz daha küçük parçalar koparın. Kızgın yağda kızartın.
  3. Taze patateslerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde kesin. Tereyağını tavada ısıtıp patatesleri kavurun.
  4. Kiraz domatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  5. Kızarmış köfteleri ve patatesli karışımı servis tabağına alın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve birkaç dal maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, hardal soslu isveç köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo