ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ MİSKET KÖFTE

Misket köfte

Patates ve kıyma ile hazırlanan misket köfte, en sevilen köfte çeşitlerinden biridir. Bazı yörelerde 'topalak köfte' ismiyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, nefis misket köfte nasıl hazırlanır ve nasıl servis edilir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Misket köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 30 gr tereyağı
  • 15 taze küçük patates
  • 10 kiraz domates
  • 400 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • Birkaç dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Misket köfte Nasıl Yapılır

  • Bayat ekmekleri ıslatıp avucunuzun içinde sıkın ve ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
  • Ekmek içi, kıyılmış soğan, yumurta, tuz ve kimyonu ilave edip yoğurun. Cevizden biraz daha küçük parçalar koparın. Kızgın yağda kızartın.
  • Taze patateslerin kabuklarını soyup ince dilimler halinde kesin. Tereyağını tavada ısıtıp patatesleri kavurun.
  • Kiraz domatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Kızarmış köfteleri ve patatesli karışımı servis tabağına alın. Rendelenmiş kaşar peyniri ve birkaç dal maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, hardal soslu isveç köfte tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.