ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ DENİZ MAHSÜLLÜ PAELLA

Deniz Mahsüllü Paella

Deniz mahsüllü paella

Paella, İspanyol mutfağına özgü bir çeşit pirinç yemeğidir. Aynı zamanda İspanya'nın en bilindik yemeklerinden biridir. Valensiya'da çok sevilen paellanın yapımında karides, midye, kalamar gibi deniz mahsulleri kullanılır. İsteğe göre tavuk ve av hayvanlarıyla hazırlanan çeşitleri de mevcuttur. Paella, safranlı pirinç ile sunulduğu için sarı-turuncu renklerindedir. Peki, evde İspanyol usulü paella nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, paella tarifi için kolları s��vayalım ve detaylara geçelim.

İspanyol mutfağının sevilenleri arasında yer alan tavuk fajita, jamon ve mantarlı tapas tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Deniz Mahsüllü Paella Tarifi İçin malzemeler

  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 3 adet baby ahtapot
  • 1.5 su bardağı kısa taneli beyaz pirinç
  • 1/2 tatlı kaşığı safran
  • 1 çay bardağı kırmızı şarap (isteğe göre)
  • 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya sebze suyu)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 karides (200 gram jumbo)
  • 200 g kalamar
  • 12 kabuklu midye (200 gram)
  • 1 su bardağı bezelye
  • Maydanoz

Deniz Mahsüllü Paella Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kuru soğanları küçük küçük yemeklik doğrayın.
  • Sarımsakları ezdikten sonra ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
  • Tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde temizleyin. Ardından bol su ile durulayın.
  • Yıkadığınız deniz ürünlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Tavuk veya sebze suyunu tencereye alarak kısık ateşte pişirin.
  • Geniş tabanlı bir tavaya zeytinyağını alarak kızdırın. İçine soğan ve sarımsakları ekleyerek kavurun.
  • Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tavanın içine alın ve üzerine doğranmış domatesleri ilave edin.
  • Safran ve kırmızı şarabı ekledikten sonra yüksek ateşte çektirin.
  • Sıcak sebze suyunun yarısını pirinçlerin üzerine ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyerek kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
  • Farklı bir tavanın içerisinde zeytinyağını kızdırın. Sırasıyla tüm deniz ürünlerini ekleyerek yüksek ateşte tek tek soteleyin.
  • Deniz ürünlerini pilav tenceresine alın. Üzerine kalan sebze suyu ve bezelyeleri ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin.
  • Deniz mahsullü paellayı, ince kıyılmış maydanoz ve nane yapraklarıyla servis edin. Afiyet olsun.

Paella Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Deniz ürünlerini zeytinyağında kavurmak yerine, kavrulmuş soğan ve sarımsaklara ekleyerek salma usulü paella hazırlayabilirsiniz.
  • Deniz ürünlerinin yanı sıra kanat, but, göğüs, salam, sucuk gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
  • Paellayı sevdiğiniz baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.
  • Paella yapımında risotto yerine baldo pirinç kullanmanızı öneriyoruz.

1 Porsiyon Paella Kaç Kalori?

  • Paellanın 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 255 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!