ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ DENİZ MAHSÜLLÜ PAELLA

Deniz mahsüllü paella

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Deniz mahsüllü paella tarifi için malzemeler

  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kısa taneli beyaz pirinç
  • 1/2 tatlı kaşığı safran
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 karides
  • 400 g kalamar
  • 12 kabuklu midye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye

Deniz mahsüllü paella Nasıl Yapılır

İnce kıydığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Pirinç ve çok az suda ezdiğiniz safranı ekleyip pirinçler saydamlaşana kadar pişirmeye devam edin. Tavuk suyu, tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak, suyun tamamını çekmemesine özen göstererek pişirin. Pişen pirinci ocaktan alıp geniş bir fırın kabına boşaltın. Üzerine karides, bir cm kalınlığında dilimlediğiniz kalamar ve midyeyi yerleştirin. Haşlanmış bezelyeleri de üzerine serpin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından alıp üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp 10 dakika daha ağzı açık olarak pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.