ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ DENİZ MAHSÜLLÜ PAELLA

Deniz Mahsüllü Paella

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Deniz Mahsüllü Paella Tarifi İçin malzemeler

  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı kısa taneli beyaz pirinç
  • 1/2 tatlı kaşığı safran
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 4 karides
  • 400 g kalamar
  • 12 kabuklu midye
  • Yarım çay bardağı haşlanmış bezelye

Deniz Mahsüllü Paella Nasıl Yapılır?

  • İnce kıydığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.
  • Pirinç ve çok az suda ezdiğiniz safranı ekleyip pirinçler saydamlaşana kadar pişirmeye devam edin.
  • Tavuk suyu, tuz ve karabiberini ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı olarak, suyun tamamını çekmemesine özen göstererek pişirin.
  • Pişen pirinci ocaktan alıp geniş bir fırın kabına boşaltın. Üzerine karides, bir cm kalınlığında dilimlediğiniz kalamar ve midyeyi yerleştirin.
  • Haşlanmış bezelyeleri de üzerine serpin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Fırından alıp üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp 10 dakika daha ağzı açık olarak pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!