ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KARİDESLİ VE TAVUK ETLİ PAELLA

Karidesli Ve Tavuk Etli Paella

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karidesli Ve Tavuk Etli Paella Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket baharatlı ve sarımsaklı tavuk çeşnisi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gr tavuk but (kemiksiz)
  • 2 su bardağı pirinç (limonlu su içinde 15 dakika bekletilmiş)
  • 3 su bardağı su
  • 2 tablet tavuk bulyon
  • 400 gr karides (temizlenmiş ve soyulmuş)
  • 200 gr sucuk (kasap sucuğu)
  • 1 kırmızı soğan (ince doğranmış)
  • 2 kabak (uzunlamasına şeritler halinde kesilmiş)
  • 2 havuç (soyulmuş ve ince doğranmış)
  • 1 çay bardağı kabaca doğranmış maydanoz
  • 2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı acı sos
  • 1 tutam safran (1 fincan sıcak suyun içinde bekletilmiş)
  • (Eğer safran kullanmak istemezseniz 1 yemek kaşığı zerdeçal)

Karidesli Ve Tavuk Etli Paella Nasıl Yapılır?

  • Genişçe bir tavaya yağı ekleyin ve ısınınca soğanları ilave edin. Küp kesilmiş tavuk eti, kabak ve havucu ekleyin.
  • 2 dakika pişirin ve baharatlı, sarımsaklı tavuk çeşnisi ile 400 gr temizlenmiş ve soyulmuş karidesi, 200 gr sucuğu, iri kırmızı soğanı, acı sos, maydanoz, tatlı kırmızı biber, 1 fincan sıcak suyun içinde bekletilmiş safranı tavaya ilave edip güzelce karıştırın.
  • Daha sonra tavayı ocaktan alın. Isıttığınız 3 bardak suyun içerisine 2 adet tavuk bulyonu ekleyip, karıştırarak güzelce erimesini sağlayın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın torbasının içine karidesli ve pirinçli karışımı doldurun. Üzerine hazırladığınız bulyonlu suyu ilave edin ve torbayı tepesinden tutun.
  • Fırın torbasını sallayarak malzemelerin ve pirincin karışmasını sağlayın. Torbanın ağzını bağladıktan sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
  • Fırından alıp 10 dakika dinlendirin. Geniş bir servis tabağında servis yapın. Afiyet olsun.

Hafif ve pratik deniz mahsüllü paella tarifini de notlarınız arasına ekleyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!