ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KÖRİLİ KARİDES

Körili Karides

Köri, serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanarak tazeliğini korur. Köri, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen Hindistan ve Güneydoğu Asya kökenli bir baharat türü. Hazırsanız, köri soslu karides nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Körili Karides Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg karides
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Körili Karides Nasıl Yapılır?

  • Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında karideslerle birlikte soteleyin. Köri, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Un ilave edin ve 1-2 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve karıştırarak tekrar kısık ateşe alın.
  • İnce doğranmış taze soğanları ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra yanında pilavla sıcak servis yapın.

Tereyağ ve sarımsakla tatlandırılan nefis karides güveç tarifini de listenize ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!