ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ KÖRİLİ KARİDES

Körili karides

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Körili karides tarifi için malzemeler

  • 1 kg karides
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 taze soğan
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz

Körili karides Nasıl Yapılır

Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında karideslerle birlikte soteleyin. Köri, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Un ilave edin ve 1-2 dakika daha pişirin.

Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve karıştırarak tekrar kısık ateşe alın. İnce doğranmış taze soğanları ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra yanında pilavla sıcak servis yapın.

Köri, serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanarak tazeliğini korur. Köri, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen Hindistan ve Güneydoğu Asya kökenli bir baharat türü.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.