Karidesli Tart

Karidesli Tart
18 Kasım 2020

Mantar, karides, somon ve bezelye ile nefis bir tart hazırlamaya ne dersiniz? Bol malzemesi ve çıtır hamuruyla çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisi olacak karidesli tart, ortalama 40 dakika da hazırlanır. İsteğe göre üzerini mısır, domates, zeytin gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz. Hazırsanız, karidesli tart yapımı için kolları sıvayalım.

Tuz yerine tatlı tart tarifleri arayanlar için, okurlarımız tarafından çok beğenilen çilekli tart, çikolatalı tart ve tarte tatin tarifini öneriyoruz.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karidesli Tart için

Malzemeler

  • 2 haşlanmış ve dilimlenmiş mantar
  • 1 dilim somon füme
  • 2 yemek kaşığı haşlanmış bezelye
  • 2 parça haşlanmış brokoli
  • 2 dilim biber
  • Kiraz domates
  • 4-5 haşlanmış karides

Peynirli harç için:

  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 150 gr krem peynir
  • 200 ml krema

Hamuru için:

  • 125 gr margarin (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Karidesli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Margarin, yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırın. Un ile kabartma tozunu ekleyin ve yoğurun.
  2. Dikdörtgen fırın kabına yağlı kağıt serin. Kaşar peynirini rendeleyin ve kremanın yarısı ile karıştırın.
  3. Kremanın kalanını ayrı bir kasede krem peynir ile karıştırın.
  4. Hamurdan biraz ayırıp kalanını merdane ile dikdörtgen şeklinde açın ve fırın kabının içerisine yerleştirin.
  5. Hamurun kalanından parçalar kopartıp rulo şeklinde şeritler hazırlayın. Bunları kenarlara ve üzerine kareler oluşturacak şekilde üzerine yerleştirin.
  6. 180 dereceye ayarlanmış fırında hafifçe pişirin. Kremalı peynirleri boşluklara doldurun.
  7. Deniz ürünleri ve sebzeleri peynirli harcın üzerine dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika daha pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Karidesli Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız malzemeleri temizlenmiş olarak almanızı öneriyoruz.
  2. Tartın üzerine kafes yapmak istemiyorsanız, rendelenmiş peynir ile süsleyebilirsiniz.
  3. Tart hamurunda kullanacağınız malzemelerin soğuk olmasına özen gösterin.
  4. Tartı, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo