ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KARİDES SALATASI

Karides Salatası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karides Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr karides (orta boy)
  • 30 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 demet roka
  • 1 yemek kaşığı mısır
  • 4~5 kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı közlenmiş biber
  • 1 yemek kaşığı taze soğan
  • 6 yeşil zeytin
  • 1 yemek kaşığı
  • kabak çekirdeği
  • 1 dilim kızartılmış ekmek
  • 30 ml portakallı ve nar ekşili sos

Portakallı ve nar ekşili sos için

  • 2 portakal
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Karides Salatası Nasıl Yapılır?

  • Karidesleri yıkayıp ayıklayın. Tereyağını bir tavada eritip karidesleri ilave ederek soteleyin. İnce kıyılmış sarımsak ve kırmızı pulbiberi ilave edin.
  • Rokayı bol suyla yıkayıp doğrayın. Servis tabağına alın. Diğer bütün malzemeyi doğrayarak rokaya ilave edin.
  • Bir dilim ekmeği küçük parçalar halinde kesip, tavada hafifçe kızartın. Salataya ekleyin. Üzerine karidesleri ilave edip, sos ile tatlandırarak servis yapın.

Portakallı ve nar ekşili sosu hazırlamak için:

Portakalların suyunu sıkın. Tüm malzemeyi ilave edip mutfak robotu yardımıyla ezerek sos haline getirin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!