ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KADAYIFLI KARİDES

Kadayıflı Karides

Kadayıflı Karides

Yenilebilir deniz canlılarından biri olan karides, kabuklular sınıfında yer alır. Kuzey Amerika ve Avrupa kıyılarında yaşar. Boyu ortalama 5-6 cm'dir. Ancak yaşama süresine göre 1-30 cm aralığında değişebilir. Vücudu kalsiyum karbonattan oluşan bir zırh ile örtülüdür. Genellikle kızartma veya güveç olarak tüketilir. Karidesin temizlenmesi zahmetli bir işlem olduğundan, genellikle ayıklanmış olarak satın alınır. Peki, kadayıflı karides yemeği nasıl yapılır. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınıza lezzet katacak kadayıflı karides tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak tereyağlı sarımsaklı karides güveç ve karidesli taco tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kadayıflı Karides Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kilo karides (Ayıklanmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 300 gram tel kadayıf
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Tuz

Kızartmak için:

  • Sıvıyağ

Kadayıflı Karides Nasıl Yapılır?

  • Kadayıfı zeytinyağı ile didikleyin ve açın.
  • Kadayıfların üzerine tuz ve kırmızı toz biber serpiştirerek harmanlayın.
  • Elinizle bir tutam kadayıf alın ve avucunuzun içinde yuvarlayarak inceltin.
  • Kadayıfın içerisine bir adet karides yerleştirdikten sonra rulo şeklinde etrafını sarın.
  • Karidesler bitene kadar bu işleme devam edin.
  • Bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.
  • Kızgın yağın içerisine hazırladığınız karidesleri alarak önlü arkalı kızartın.
  • Kızaran karidesleri kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.
  • Hazırladığınız karidesleri servis tabağında sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kadayıflı Karides Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon kadayıflı karides, yaklaşık 115 kaloridir. Protein bakımından zengindir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!