ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ KARİDESLİ SİYAH PİRİNÇ PİLAVI

Karidesli Siyah Pirinç Pilavı

Karidesli siyah pirinç pilavı

Siyah pirinç; Glisemik indeksi düşük olduğu için kan şekerinin ani yükselip düşmesini önleyerek hızlı acıkmalar yaşanmasını engeller. Karbonhidrat değerleri beyaz pirince göre %20 daha düşüktür. Diyet lif miktarı beyaz pirince göre altı kat daha fazladır. Koyu renginden dolayı yüksek miktarda antioksidan içerir. Sağlık açısından oldukça faydalı olan siyah pirinç ile nefis bir pilav hazırlamaya ne dersiniz? Listedeki malzemeler hazırsa, karidesli siyah pirinç pilavı tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak siyah pirinç pilavı ve siyah pirinç salatası tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karidesli Siyah Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı (200 ml) siyah pirinç
  • 1 yemek kaşığı sade yağ (Veya tereyağı)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı (200 ml) su (Kaynamış)
  • Tuz

Karides sote için

  • 200 g karides
  • Sade yağ (Veya tereyağı)
  • 2 adet kırmızı biber (İnce kıyılmış)
  • 2 adet yeşil biber (İnce kıyılmış)
  • Susam
  • Tuz
  • Karabiber

Karidesli Siyah Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Siyah pirinci bir gece önceden ıslatın.
  • Sadeyağ ve zeytinyağını pilav tenceresine alın. Suyunu süzdüğünüz siyah pirinci ekleyerek 1-2 dakika beraber kavurun. Üzerine suyu ekledikten sonra kapağını kapatın ve 3 dakika yüksek ateşte, ardından kısık ateşte arada pişip pişmediğini kontrol ederek yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
  • Karides sote için sade yağ ile karidesleri bir tavaya alın. Karidesleri 2-3 dakika çevirdikten sonra biberleri ekleyin ve 3 dakika daha pişirin. Son olarak içine bir tutam susam, tuz ve karabiber ekleyerek altını kapatın.
  • Bir kase yardımıyla pirinç pilavınızı servis tabağına alın ve üzerine karides soteyi ekleyerek sıcak servis edin.
  • Yüksek sıcaklık siyah pirincin içerdiği antioksidan değerini azalttığı için çok fazla kavurmayın. Siyah pirinci ıslatarak pişirme süresini kısaltın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!