ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ UZAKDOĞU USULÜ TAVUK

Uzakdoğu Usulü Tavuk

Uzakdoğu usulü tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Uzakdoğu Usulü Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 350 g jülyen doğranmış tavuk göğüs eti 
  • 1 yemek kaşığı un 
  • Zeytinyağı  
  • Tuz 
  • Karabiber  
  • 5-6 kuşkonmaz 
  • 8-10 mantar 
  • Yarım su bardağı iç badem 
  • 1 yemek kaşığı susam 

Sosu için 

  • 2 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı bal 
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil  
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak 
  • 1/2 su bardağı su 

Servis için

  • Haşlanmış pirinç makarnası

Uzakdoğu Usulü Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Sos için gerekli olan tüm malzemeleri bir kapta karıştırın ve kenara alın. Jülyen doğranmış tavuk etlerini unlayın ve kızgın tavaya zeytinyağı koyup soteleyin. Tavuklar pişince kenara alın. Aynı tavaya iri doğranmış kuşkonmazları ve mantarları ekleyip, yaklaşık 5 dakika kadar soteleyin.
  • Kuşkonmaz yumuşayınca sosu ilave edin ve koyulaşana kadar 3-4 dakika pişirmeye devam edin. Ardından tavukları ekleyin, 5-6 dakika daha pişirin ve üzerine bademleri ekleyip susam serpin. Yanında haşlanmış pirinç makarnası ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!