ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU YEMEKLERİ FİSHCAKE

Fishcake

Fishcake

Türkçesi 'balık keki' olarak bilinen fishcake, kılçıksız balık, karides, kalamar ve baharatlarla hazırlanır. Aynı zamanda balık kroket ile benzerlik de gösterir. Hazırlanan balıklar, kızgın yağda kızartıldıktan sonra sosla birlikte servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, fishcake nasıl yapılır birlikte görelim.

Kore mutfağından kimchi ve mandu tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fishcake Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gram çiğ kalamar
  • 200 gram dil balığı (kılçıkları temizlenmiş)
  • 50 gram çiğ karides
  • Yarım soğan
  • 1 diş soyulmuş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 30 gram mısır nişastası
  • 30 gram un (1 çay bardağından 2 parmak eksik)
  • 1 adet yumurta beyazı

Fishcake Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak soğan ve sarımsağın kabuklarını soyun.
  • Karides ve kalamarları temizlenmiş olarak alın. Aynı şekilde dil balığında da kılçık kalmamasına özen gösterin.
  • Tüm malzemeleri robottan geçirin.
  • Teflon tavaya bir miktar zeytinyağı ekleyerek ısıtın.
  • Robotta parçalanan harcı bir tabağa alın ve elinizle yuvarlayarak köfte şekli verin.
  • Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Fishcake'leri limon dilimi ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fishcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz.
  • Teflon yerine wok tava da kullanabilirsiniz.
  • Köfteleri kızarttıktan sonra, kağıt havluda bekleterek fazla yağını almayı unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!