ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ İSLİM KEBABI

İslim Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İslim Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet uzun patlıcan
  • 3 adet biber
  • 1 orta boy soğan
  • 300gr dana eti
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Baharatlar

İslim Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanları 20-25 dakika tuzlu suda bekletin. Daha sonra yıkayarak kağıt havlu ile kurulayın. İnce şeritler halinde keserek kızartın.

Ayrı bir tencerede kuşbaşı doğranmış etleri kavurun.Etler kendi suyunu çektikten sonra soğanı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin. Biberlerin 2 tanesini domatesin ise 1 tanesini sarımsak, salça, baharat (pulbiber, karabiber, kekik), tuzu, 1 su bardağı sıcak suyuekleyerek pişirin.

Sonra bir kaseye 2 ya da 3 tane kızartılmış patlıcanları artı şeklinde koyun. Orta kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyarak patlıcanları sarın, üzerine domates ve biber koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun. Sardığınız patlıcanları tencerede ocakta ya da tepsi ile fırında pişirebilirsiniz. Tencereye ya da tepsiye dizdiğiniz sarılmış patlıcanların üzerine 1 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı salça ile hazırladığınız sosu dökün ve pişirin. Afiyet olsun..

Dilerseniz, yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu etli islim kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.