ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DONDURMALI TATLILAR AVOKADOLU DONDURMA

AVOKADOLU DONDURMA

Avokadolu dondurma
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Avokadolu dondurma tarifi için malzemeler
  • 220 g pirinç malt şurubu
  • 400 ml Hindistan cevizi kreması
  • 2 avokado
  • 1 lime suyu
    Hindistan cevizi-kakao krakon için
  • 60 g fındık (Parçalanmış)
  • 40 g Hindistan cevizi rendesi
  • 30 g pirinç malt şurubu
  • 20 g kakao çekirdeği
  • 1 yemek kaşığı erimiş Hindistan cevizi yağı
  • 1 çay kaşığı kakao tozu
  • Bir tutam deniz tuzu
Avokadolu dondurma Nasıl Yapılır

  • Pirinç maltı ve Hindistan cevizi kremasını sos tenceresinde ısıtıp iyice özdeşleştirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Avokado ve lime suyunu blender’da çekin ve krema karışımı ile birleştirip çırpın. Yayvan bir kaba boşaltın ve derin dondurucuda arada bir karıştırarak iyice dondurun.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Krokan için gerekli olan tüm malzemeleri bir kasede biraz deniz tuzu ile karıştırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip üzerine yayın. Üzerleri kızarana kadar arada karıştırarak 10-12 dakika fırınlayın. Fırından alın ve soğuduktan sonra küçük parçalara kırın. Dondurmayı servis kuplarına paylaştırın ve üzerine krokan parçalarını serperek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.